Nyheter
Kristina Yngwe till Mistra Food Futures styrelse
Styrelsen för Mistra Food Futures, som inkluderar Annica Sohlström, Generaldirektör för Livsmedelsver…
Mistra Food Futures i samarbete med Klimatpolitiska rådet
Klimatpolitiska rådet har en viktig roll i klimatarbetet. Per-Anders Hansson, professor vid Energi och t…
Allvar och lösningar på Fas 2-konferens
Inför att Mistra Food Futures går in i fas 2 den 1 september, hade vi glädjen att bjuda in till ”Fas…
Fullt hus i Almedalen
Dag 4 och sista dagen på “almedalsveckan”, en strålande sommardag, var det dags för Mistra Food Fu…
Workshop om framtidens proteinförsörjning
Sista dagen i maj samlade Mistra Food Futures och Formas forskare från olika områden till en gemensam w…
Tvärvetenskaplig konferens för unga forskare
Mistra Food Futures tvärvetenskapliga konferens 2024 om mat och hållbarhetsomvandlingar med fokus på f…
Food Futures – i en orolig tid
Livsmedelssystemen är globalt sårbara när det gäller kriser, och i spåren av senare tiders kriser in…
Doktorandtjänster vid Mistra Food Futures Academy
Att utbilda unga forskare, forskningsassistenter, doktorander och postdoktorala forskare, är grundlägga…
Hållbar livsmedelsberedskap i Almedalen
Livsmedelssystemet står inför dubbla utmaningar – hållbarhetsomställning och omställning till för…
Fas 2 för Mistra Food Futures
Mistra Food Futures får ytterligare 64 miljoner från Stiftelsen miljöstrategisk forskning för att gö…
Konsekvensanalys av miljöaspekter i nordiska näringsrekommendationer
För att svara på den första delen av regeringsuppdraget gav Livsmedelsverket i uppdrag åt Mistra Food…
Klimat-, biologisk mångfald- och näringskvalitetsmål för svensk livsmedelsproduktion och konsumtion
Mål hjälper oss att sätta rätt prioriteringar, övervaka och följa upp framsteg och skapa en gemensa…
Rapport om energieffektivisering i lantbruket
Inom jordbruket används stora mängder energi. Det finns dock möjlighet att effektivisera och reducera …