Klimat-, biologisk mångfald- och näringskvalitetsmål för svensk livsmedelsproduktion och konsumtion

Ny rapport om klimat-, biologisk mångfald- och näringskvalitetsmål för svensk livsmedelsproduktion och konsumtion.
Författare: Malin Jonell, Rakel Alvstad, Klara Eitrem Holmgren, Jan Bengtsson, Ingo Fetzer, Line J. Gordon, Garry D. Peterson, Martin Persson, Elin Röös, Amanda Wood.

Mål hjälper oss att sätta rätt prioriteringar, övervaka och följa upp framsteg och skapa en gemensam vision för hur samhället bör utvecklas. I övergången mot hållbara livsmedelssystem är dessa mål helt avgörande. Syftet med den här rapporten är att skapa en grund för diskussion kring utformningen av mål för Mistra Food Futures (MFF), som strävar efter att göra det svenska livsmedelssystemet hållbart och robust fram till år 2045. Dessa mål är tänkta att omfatta både territoriella och konsumtionsaspekter, det vill säga hur svensk konsumtion påverkar både Sverige och resten av världen.

Ta del av hela rapporten här.