Riksdagsseminarium om livsmedelsstratgi

Vi behöver kunna producera mat även i tider av kris. Det var temat på ett välbesökt lunchseminarium på Sveriges riksdag där Mistra Food Futures forskare Helena Hansson, Line Gordon och Ulf Sonesson hade förmånen att dela med sig av sin forskning för politiker, tjänstemän, myndigheter, livsmedelsbransch och intresseorganisationer.

Kopplat till att Mistra Food Futures lämnat in ett inspel till uppdateringen av Sveriges Livsmedelsstrategi 2.0 hölls ett seminarium på Riksdagen, där presidiepartierna – MP och KD – i Miljö- och jordbruksutskottet var värdar för.

En livsmedelsstrategi är ett viktigt verktyg för att skapa en vision och gemensam riktning för en tryggare och godare framtid. Sverige har sedan länge setts som ett föredöme när det gäller hållbarhet. Att fortsätta på den vägen säkrar framtidens konkurrenskraft i en värld som ställer om till hållbar utveckling och där framtidens entreprenörer sätter hållbara affärsmodeller i fokus och uppnår lönsamhet utan att tära på naturkapitalet.